În acest thread vom discuta despre platforma Bitcoin și despre cum poți câștiga bani prin procesarea de tranzacții folosind puterea hardware-ului specializat. Acest lucru este adesea denumit "minat", iar pe scurt sunteți plătiți dacă doriți să partajați puterea de hashing al procesorului GPU / CPU în scopul mineritului de Bitcoins.
Ce este Bitcoin ?
Bitcoin este o reţea consensuală ce oferă un nou sistem de plată şi bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susţinut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari.
Mineritul de Bitcoin este un proces prin care calculatoarele efectuează o serie de calcule matematice pentru reţeaua Bitcoin, pentru a confirma tranzacţiile şi pentru a securiza reţeaua. Ca răsplată pentru serviciile lor, minerii Bitcoin colectează taxele de tranzacţie aferente tranzacţiilor pe care le confirmă , împreună cu bitcoinii noi creaţi. Mineritul este o piaţă specializată şi competitivă, unde răsplata este împărţită în funcţie de câte calcule sunt făcute. Nu toţi utilizatorii Bitcoin minează Bitcoin şi minatul nu reprezintă un mod rapid şi uşor de a face bani.
Rată de hash este unitatea de măsură a puterii de procesare a reţelei Bitcoin. Reţeaua Bitcoin trebuie să facă operaţii matematice intensive pentru motive de securitate. Când reţeaua a atins o rată de hash de 10 Th/s a însemnat că poate facă 10 trilioane de calcule pe secundă.
Referințe:
Vocabular Bitcoin - aici sunt explicați termenii de vocabular Bitcoin;
FAQ Bitcoin - aici găsiți răspunsuri la întrebările frecvente despre Bitcoin;
Noțiuni de bază despre Bitcoin - aici vei afla tot ce trebuie despre cum să utilizezi moneda Bitcoin.
Este dovedit statistic că tot mai mulții oameni care au calculatoare performante câștigă Bitcoin, rezolvând ecuații complexe care protejează rețeaua de tranzacții false.
Știrile ProTV a publicat mai multe reportaje pe aceasta temă în 2014:
Vezi: Moneda virtuala isi face loc pe piata din Romania. Metodele prin care se poate obtine Bitcoin
Vezi: Viitorul monedei virtuale "Bitcoin" in Romania. Autoritatile inca o studiaza, desi tot mai multi romani aleg sa o foloseasca
Așadar dacă doriți sa încercați acest tip de activitate primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă creați un portofel virtual pe platforma Bitcoin.
1. Accesați Bitcoin și alegeți un portofel Bitcoin. Vă recomand să vă instalați varianta de Mobil > Bitcoin Wallet întrucât este cea mai rapidă și simplă metodă de a obține adrese pentru Portofelul Virtual.

Aplicația mobilă există în varianta Android, iOS, Windows Phone și BlackBerry. Spre exemplu, dacă selectați Android > Instalează se va deschide link-ul către aplicația Bitcoin Wallet din Google Play Market.

2. Următorul pas constă în achiziționarea echipamentului hardware. Cât poți câștiga cu hardware-ul tău?
Spre exemplu, o placă video AMD RX 480 iți poate aduce un câștig de maxim 6.23 USD pe zi, pe când cu NVIDIA GTX 1070 poți câștiga 6.12 USD pe zi, folosind în ambele configurații un procesor Intel Core i7-6700K.
Înainte de a începe investiția în echipamentul hardware vă invit să consultați calculatorul de profitabilitate pentru a consulta consumul de energie și profitul pe care îl poți face cu echipamentul hardware pe care urmează să îl achiziționați.
Referință: Calculator Profitabilitate

Spre exemplu un echipament hardware specializat pentru minat este Crypto Currency Mining Rig 6 x RX480 8GB Ethereum 175 MH/s Zcash 1900 Sols/s.
Configurație:
Intel Pentium Dual Core
4GB RAM/Memory
6 x AMD RX480 8GB Video Cards
128GB Solid State Drive
1200W 80 Plus Gold Power Supply
Windows 10 Pro
Algoritm / viteza
1900 H/s (sols/s) Equihash (Zcash)
175+ MH/s Ethereum (ETH)

Dar ce profit iți poate aduce un astfel de hardware ?
Conform calculatorului de minat ETH un dispozitiv cu putere de hashing de 175 MH/s iți aduce un profit de 1255,26 $ (USD) pe luna.
Poți verifica folosind: Calculatorul de Profitabilitate ETH

3. Acum că știți exact ce presupune această activitate nu rămâne decât să vă hotărați dacă doriți sa începeți să minați pentru a câștiga Bitcoins sau să cumpărați putere de hashing.
Puteți mina după orice moneda virtuală doriți. Spre exemplu: Ethereum.
Accesați Ethereum mining și descărcați NiceHash Miner (pentru Windows sau Linux).

Versiunea actuală de NiceHashMiner este v1.7.5.13. Dezarhivați pachetul și citiți documentul pdf Get started pentru instrucțiuni de utilizare și detalii de plată.
Rulați executabilul de NiceHashMiner și introduceți adresa din portofelul virtual Bitcoin. Aceeași adresă Bitcoin poate fi folosită pe mai multe calculatoare sau dispozitive de minat.

Ca și observație, pe sistemele Windows pentru a rula aceasta aplicație aveți nevoie de suita .NET Framework 3.5 (care include .NET 2.0 and 3.0). În cazul în care nu există, Microsoft Windows va descărca și instala acest pachet din Windows Update.
Apăsați Start pentru a începe procesul de minare. Veți observa cum puterea de procesare a calculatorului va crește semnificativ.
Atenție!
NU încercați să minați folosind calculatoarele personale, laptop-urile sau dispozitivele mobile (telefoane, tablete) întrucât nu este rentabil și veți scurta durata de viată a echipamentelor. Pentru acest tip de activitate aveți nevoie de echipamente hardware performante. Pentru întrebări, vă stau la dispoziție.
4. Folosiți Poloniex Exchange pentru a tranzacționa moneda Bitcoin și multe alte monede virtuale în raport cu USD.

În final doresc să menționez ca Bitcoin reprezintă bani, iar banii au fost dintotdeauna folosiţi pentru scopuri legale dar şi ilegale. Ca şi Dolarul, Bitcoin poate fi folosit pentru o gama largă de scopuri, unele dintre ele putând fi considerate legitime sau nu depinzând de legile curente. Pe de altă parte este posibilă reglementarea folosirii de Bitcoin într-un mod similar ca orice alt instrument economic.
Întrucât nu există reglementare oficială vă recomand să nu încercați să faceți bani folosind această metodă.
Vă rog rețineți că fiecare și orice persoană care citește acest thread este direct responsabilă de propriile acțiuni întreprinse pe această cale, dar acest lucru nu înseamnă că nu avem dreptul la informare sau opinie.
Tu ce părere ai despre moneda virtuală ?
Așteptăm cu interes feedback-ul vostru.