Câștigă bani cu Bitcoin

Rezolvări și soluții valide pentru diferite cazuri IT. Aici găsiți tutoriale it, tips and tricks și alte informații utile. Nu uita, Like and Share!
Avatar utilizator
specialist it
Mesaje: 205
Membru din: 28 Iun 2017, 16:39
6
Contact:

Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de specialist it »

Salut,

În acest thread vom discuta despre platforma Bitcoin și despre cum poți câștiga bani prin procesarea de tranzacții folosind puterea hardware-ului specializat. Acest lucru este adesea denumit "minat", iar pe scurt sunteți plătiți dacă doriți să partajați puterea de hashing al procesorului GPU / CPU în scopul mineritului de Bitcoins.

Ce este Bitcoin ?

Bitcoin este o reţea consensuală ce oferă un nou sistem de plată şi bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susţinut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari.

Mineritul de Bitcoin este un proces prin care calculatoarele efectuează o serie de calcule matematice pentru reţeaua Bitcoin, pentru a confirma tranzacţiile şi pentru a securiza reţeaua. Ca răsplată pentru serviciile lor, minerii Bitcoin colectează taxele de tranzacţie aferente tranzacţiilor pe care le confirmă , împreună cu bitcoinii noi creaţi. Mineritul este o piaţă specializată şi competitivă, unde răsplata este împărţită în funcţie de câte calcule sunt făcute. Nu toţi utilizatorii Bitcoin minează Bitcoin şi minatul nu reprezintă un mod rapid şi uşor de a face bani.

Rată de hash este unitatea de măsură a puterii de procesare a reţelei Bitcoin. Reţeaua Bitcoin trebuie să facă operaţii matematice intensive pentru motive de securitate. Când reţeaua a atins o rată de hash de 10 Th/s a însemnat că poate facă 10 trilioane de calcule pe secundă.

Referințe:

Vocabular Bitcoin - aici sunt explicați termenii de vocabular Bitcoin;
FAQ Bitcoin - aici găsiți răspunsuri la întrebările frecvente despre Bitcoin;
Noțiuni de bază despre Bitcoin - aici vei afla tot ce trebuie despre cum să utilizezi moneda Bitcoin.

Este dovedit statistic că tot mai mulții oameni care au calculatoare performante câștigă Bitcoin, rezolvând ecuații complexe care protejează rețeaua de tranzacții false.

Știrile ProTV a publicat mai multe reportaje pe aceasta temă în 2014:

Vezi: Moneda virtuala isi face loc pe piata din Romania. Metodele prin care se poate obtine Bitcoin
Vezi: Viitorul monedei virtuale "Bitcoin" in Romania. Autoritatile inca o studiaza, desi tot mai multi romani aleg sa o foloseasca

Așadar dacă doriți sa încercați acest tip de activitate primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă creați un portofel virtual pe platforma Bitcoin.

1. Accesați Bitcoin și alegeți un portofel Bitcoin. Vă recomand să vă instalați varianta de Mobil > Bitcoin Wallet întrucât este cea mai rapidă și simplă metodă de a obține adrese pentru Portofelul Virtual.

Imagine
Aplicația mobilă există în varianta Android, iOS, Windows Phone și BlackBerry. Spre exemplu, dacă selectați Android > Instalează se va deschide link-ul către aplicația Bitcoin Wallet din Google Play Market.

Imagine
2. Următorul pas constă în achiziționarea echipamentului hardware. Cât poți câștiga cu hardware-ul tău?

Spre exemplu, o placă video AMD RX 480 iți poate aduce un câștig de maxim 6.23 USD pe zi, pe când cu NVIDIA GTX 1070 poți câștiga 6.12 USD pe zi, folosind în ambele configurații un procesor Intel Core i7-6700K.

Înainte de a începe investiția în echipamentul hardware vă invit să consultați calculatorul de profitabilitate pentru a consulta consumul de energie și profitul pe care îl poți face cu echipamentul hardware pe care urmează să îl achiziționați.

Referință: Calculator Profitabilitate

Imagine
Spre exemplu un echipament hardware specializat pentru minat este Crypto Currency Mining Rig 6 x RX480 8GB Ethereum 175 MH/s Zcash 1900 Sols/s.

Configurație:

Intel Pentium Dual Core
4GB RAM/Memory
6 x AMD RX480 8GB Video Cards
128GB Solid State Drive
1200W 80 Plus Gold Power Supply
Windows 10 Pro

Algoritm / viteza

1900 H/s (sols/s) Equihash (Zcash)
175+ MH/s Ethereum (ETH)

Imagine
Dar ce profit iți poate aduce un astfel de hardware ?

Conform calculatorului de minat ETH un dispozitiv cu putere de hashing de 175 MH/s iți aduce un profit de 1255,26 $ (USD) pe luna.

Poți verifica folosind: Calculatorul de Profitabilitate ETH

Imagine
3. Acum că știți exact ce presupune această activitate nu rămâne decât să vă hotărați dacă doriți sa începeți să minați pentru a câștiga Bitcoins sau să cumpărați putere de hashing.

Puteți mina după orice moneda virtuală doriți. Spre exemplu: Ethereum.

Accesați Ethereum mining și descărcați NiceHash Miner (pentru Windows sau Linux).

Imagine
Versiunea actuală de NiceHashMiner este v1.7.5.13. Dezarhivați pachetul și citiți documentul pdf Get started pentru instrucțiuni de utilizare și detalii de plată.

Rulați executabilul de NiceHashMiner și introduceți adresa din portofelul virtual Bitcoin. Aceeași adresă Bitcoin poate fi folosită pe mai multe calculatoare sau dispozitive de minat.

Imagine
Ca și observație, pe sistemele Windows pentru a rula aceasta aplicație aveți nevoie de suita .NET Framework 3.5 (care include .NET 2.0 and 3.0). În cazul în care nu există, Microsoft Windows va descărca și instala acest pachet din Windows Update.

Apăsați Start pentru a începe procesul de minare. Veți observa cum puterea de procesare a calculatorului va crește semnificativ.

Atenție!

NU încercați să minați folosind calculatoarele personale, laptop-urile sau dispozitivele mobile (telefoane, tablete) întrucât nu este rentabil și veți scurta durata de viată a echipamentelor. Pentru acest tip de activitate aveți nevoie de echipamente hardware performante. Pentru întrebări, vă stau la dispoziție.

4. Folosiți Poloniex Exchange pentru a tranzacționa moneda Bitcoin și multe alte monede virtuale în raport cu USD.

Imagine
În final doresc să menționez ca Bitcoin reprezintă bani, iar banii au fost dintotdeauna folosiţi pentru scopuri legale dar şi ilegale. Ca şi Dolarul, Bitcoin poate fi folosit pentru o gama largă de scopuri, unele dintre ele putând fi considerate legitime sau nu depinzând de legile curente. Pe de altă parte este posibilă reglementarea folosirii de Bitcoin într-un mod similar ca orice alt instrument economic.

Întrucât nu există reglementare oficială vă recomand să nu încercați să faceți bani folosind această metodă.
Vă rog rețineți că fiecare și orice persoană care citește acest thread este direct responsabilă de propriile acțiuni întreprinse pe această cale, dar acest lucru nu înseamnă că nu avem dreptul la informare sau opinie.

Tu ce părere ai despre moneda virtuală ?

Așteptăm cu interes feedback-ul vostru.
Moderator și Specialist IT
Avatar utilizator
oli
Mesaje: 9
Membru din: 15 Iun 2017, 13:28
6

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de oli »

Salut,

ce sistem de operare trebuie să fie instalat pe mașină ?

și de unde iau și eu aplicația de minat Ethereum?

Ms
Avatar utilizator
specialist it
Mesaje: 205
Membru din: 28 Iun 2017, 16:39
6
Contact:

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de specialist it »

oli scrie: 28 Iun 2017, 16:01 ce sistem de operare trebuie să fie instalat pe mașină ?

și de unde iau și eu aplicația de minat Ethereum?
Salut Oli,

Sistemul de operare cel mai eficient în acest scop este Windows 10 și poți folosi orice distribuție de Windows Home, Professional, Enterprise, etc.

Precum scrie și în acest thread aplicația recomandată pentru minat ETH (Ethereum) este NiceHash Miner (mai sus ai link-ul de descărcare).

Spre deosebire de alte aplicații NiceHash Miner face conversia automat din Ethereum în cea mai puternică monedă virtuală de pe piață, adică Bitcoins. Eu zic că este un avantaj.

Baftă! :)
Moderator și Specialist IT
Avatar utilizator
lucianwork
Mesaje: 16
Membru din: 29 Dec 2016, 18:29
7

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de lucianwork »

Oli, referitor la întrebarea ta,

sunt limitări de OS și platformă (placă de bază)

- limitări de OS:

Windows (Xp, Vista, 7) - nu recunosc decât 4 placi video sau 2 plăci dacă sunt X2 (două procesoare grafice într-o singură placă fizică);
Linux (CentOS, Ubuntu) - nu găsești soft-uri de overclock (eficiente) pentru acest OS;
Prin overclock poți crește eficienta mineritului și de asemenea poți scade consumul de curent (depinde de placa video, chipset,...);
Windows Server (netestat) pentru ca nu sunt drivere video eficiente dezvoltate pentru acest OS.

- limitări de platformă (placă de bază)

Poți mina cu orice placă de bază, cât timp permite montarea (măcar) unei placi video eficientă (AMD RX460, RX470 RX480, RX550, RX560, RX570, RX580, R9-3xx, ProDuo... lista continuă, poți găsi mai multe înfomații și benchmark-uri pe https://www.nicehash.com/?p=calc

Numărul maxim de plăci video ce pot fi instalate pe o placă de bază este limitat și de dimensiunea BIOS-ului (în principiu cu cât este mai mare,... cu atât mai bine).

Referitor la soft-ul necesar (nicehash) îl poți descarca de la https://www.nicehash.com/?p=nhmintro

Aplicația în sine, este OK pentru ca permite benchmark pe mai multi algoritmi (monede virtuale) și poți vedea în timp real, care este cea mai profitabilă monedă de minat cu placa ta video. (unele merg mai bine pe ETH altele pe Z-Cash... info mai multe în unul din link-urile de mai sus).

Aplicația Nicehash descarcă automat toate softurile recomandate pentru minerit (claymore, optiminer,...) pe care le poți folosi individual, după ce te prinzi cum să-ți faci batch-ul de pornire).


Lucian
Avatar utilizator
oli
Mesaje: 9
Membru din: 15 Iun 2017, 13:28
6

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de oli »

Ca un prim sistem să fac și eu un test.... ce îmi recomandați ? ceva pe la 2000 de euro cu 6 plăci grafice?

Nu mai găsesc deloc AMD... deci cred că voi merge pe nVidia.

Din punctul vostru de vedere care e cea mai bună investiție la ora actuală? să nu bag bani aiurea în echipament...
Avatar utilizator
specialist it
Mesaje: 205
Membru din: 28 Iun 2017, 16:39
6
Contact:

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de specialist it »

oli scrie: 01 Iul 2017, 08:49 Ca un prim sistem să fac și eu un test.... ce îmi recomandați ? ceva pe la 2000 de euro cu 6 plăci grafice?

Nu mai găsesc deloc AMD... deci cred că voi merge pe nVidia.

Din punctul vostru de vedere care e cea mai bună investiție la ora actuală? să nu bag bani aiurea în echipament...
In România nu mai găsești prețuri decente pentru că magazinele online de IT și calculatoare au dublat prețurile. Caută mai bine pe amazon.co.uk

Ce părere ai de NVIDIA GTX 1070 ?

DaggerHashimoto: 28.69 MH/s
Decred: 2.83 GH/s
Power: 150 W
Fără overclocking.

Astăzi această placă produce 103 $ profit pe lună dacă alegi să minezi ETH (însă moneda este în creștere). Precum a menționat și Lucian pe acest thread există informația necesară pentru a simula profitul per echipament.

Tu la ce configurație te-ai gândit ?
Moderator și Specialist IT
Avatar utilizator
oli
Mesaje: 9
Membru din: 15 Iun 2017, 13:28
6

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de oli »

Foarte scumpă nvidia gtx 1070. E bună după ce faci un mic profit.

Mai am și eu o nelămurire, cum conectezi plăcile video la placa de bază?

Există adaptoare sau ceva de genu? Că mai mult de 2 sloturi de pci 16x nu au... au decât pci 1x ... vreau și eu un link dacă se poate.

Vreau să fac sistemul cat mai repede cu putință, gen în weekend să îmi mineze deja 6 plăci video :D
Avatar utilizator
specialist it
Mesaje: 205
Membru din: 28 Iun 2017, 16:39
6
Contact:

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de specialist it »

oli scrie: 03 Iul 2017, 11:25 Mai am și eu o nelămurire, cum conectezi plăcile video la placa de bază?
Există adaptoare sau ceva de genu? Că mai mult de 2 sloturi de pci 16x nu au... au decât pci 1x ... vreau și eu un link dacă se poate.
Da, iți trebuie un adaptor PCI-E PCI E Express 1X to 16X Riser Card USB 3.0 Extender Cable with Molex Power Supply
Cod produs: Wazney Riser PCIE V006c

Caută te rog în magazinele online.
Moderator și Specialist IT
Avatar utilizator
oli
Mesaje: 9
Membru din: 15 Iun 2017, 13:28
6

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de oli »

Super super :) mersi mult de info...

O recomandare de placă de bază ?

Are sens să cumpăr o placă de bază dedicată pentru minat sau merge orice placă ?
Avatar utilizator
specialist it
Mesaje: 205
Membru din: 28 Iun 2017, 16:39
6
Contact:

Re: Câștigă bani cu Bitcoin

Mesaj de specialist it »

oli scrie: 04 Iul 2017, 11:06 Super super :) mersi mult de info...

O recomandare de placă de bază ?

Are sens să cumpăr o placă de bază dedicată pentru minat sau merge orice placă ?
Există și plăci de bază dedicate, dar nu cred că își justifică prețul.

Ca și recomandare ar fi placa de bază GPU Mining Biostar TB85 BTC, Socket 1150

Decizia iți aparține!
Moderator și Specialist IT
Încuiat