Cum pot prelungi durata de viață a bateriei de laptop?

Aici regăsiți subiectele arhivate, în speță, cazurile tehnice posibil rezolvate, dar fără confirmare soluție din partea utilizatorului. Tot aici sunt mutate automat subiectele care nu au mai primit răspunsuri noi în ultimele 6 luni de zile.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Ali.daa
Mesaje: 1
Membru din: 05 Apr 2020, 21:23
4

Cum pot prelungi durata de viață a bateriei de laptop?

Mesaj de Ali.daa »

Bună! :)

In cazul unui laptop care se folosește la priză, bateria trebuie eliberată din aparat?

Mulțumesc!
Avatar utilizator
specialist it
Mesaje: 206
Membru din: 28 Iun 2017, 16:39
7
Contact:

Re: Cum pot prelungi durata de viață a bateriei de laptop?

Mesaj de specialist it »

Bună Ali.daa,

Înainte de a răspunde la această întrebare doresc să îți prezint modul în care am grijă de propriul laptop, un Asus U32V.

Inițial acumulatorul avea o autonomie de 10 ore per încărcare completă. În prezent, autonomia este de 5 ore, însă vârsta echipamentului este de aproximativ 7 ani, iar acumulatorul este cel original.

Este adevărat că durata de viață a unui acumulator scade în funcție de numărul de reîncărcări, dar consider mai grav neutilizarea acestuia.

Dacă dorești să îi prelungești durata de viață îți sugerez să utilizezi acumulatorul după fiecare reîncărcare completă și să conectezi laptopul la priza doar atunci când nivelul bateriei este la pragul minim de 5%. Este exact același principiu de utilizare al unui telefon. Telefonul trebuie conectat la priza doar pentru încărcare. Valabil și în cazul laptopului sau al oricărui alt dispozitiv cu acumulator.

Bateria nu trebuie eliberată din aparat, iar laptopul trebuie deconectat de la priza ca să ruleze de pe acumulator ori de câte ori este posibil.

Sper că vei găsi util răspunsul meu.
Moderator și Specialist IT
Avatar utilizator
meelena
Mesaje: 40
Membru din: 15 Mai 2017, 00:41
7

Re: Cum pot prelungi durata de viață a bateriei de laptop?

Mesaj de meelena »

Foarte util răspunsul oferit de Specialistul IT
Scrie răspuns